A Mission Impossible 7. kórházi forgatása ellen tiltakoznak Rómában

2020. október 9. - 12:08 | Kultúra

A Mission Impossible 7. című film kórházi forgatása ellen tiltakoznak az ott dolgozók Rómában.

A Mission Impossible 7. kórházi forgatása ellen tiltakoznak Rómában
Fotó: illusztráció

Négy napon át forgat a filmes stáb az I. Umberto kórházban, ahol a többi beteg mellett 150 koronavírus-fertőzöttet is kezelnek, közülük 12 embert intenzíven ápolnak.

A kórház egészségügyi személyzetének szakszervezete ezért tiltakozásba kezdett a kaotikus állapotok miatt: statiszták, biztonságiak, a produkció résztvevői járkálnak ki-be a kórházba.

Forgatási díszletté alakították az első emelet egyik nagy termét, ahol egyébként a kórház vezetősége dolgozik. Nem tudni, miért egy kórházban forgatják a Tom Cruise főszereplésével készülő jeleneteket.

"A produkció munkatársai a betegek, köztük a koronavírusos páciensek hordágyai között álltak. A helyzet elfogadhatatlan" - idézi a szakszervezet egyik szóvivőjét a La Repubblica című olasz napilap.

Christopher McQuarrie rendező akciófilmjének munkálatai kedden kezdődtek. Szerdán és csütörtökön egy időre lezárták a belváros egy részét, felvételek készültek a Colosseum közelében is.

A forgatásban 180 stábtag és mintegy ezer statiszta vesz részt. Összesen hét napig forgatnak Olaszországban, Rómán kívül Velencében is. Az olaszországi forgatási költségek mintegy 35 millió euróra rúgnak.


(MTI)