Mit kereshet Kotleba egy csemadokos rendezvényen?

2017. július 10. - 18:09 | Régió

Bárdos Gyula megdöbbenésének adott hangott, amikor hétfőn délután a portálunktól értesült arról, hogy a Csemadok Nógrádi Területi Választmányának Facebook-oldalán Marian Kotleba arcképe is ott virít. 

Mit kereshet Kotleba egy csemadokos rendezvényen?
Facebook

A képek tanúsága szerint a július 8-án Vilkén megtartott Ipoly Menti Találkozón megfordult a fasiszta nézeteiről ismert Mi Szlovákiánk Néppárt elnöke, és a közművelődési szövetség régióbeli közösségi oldalának szerkesztője felrakott egyebek mellett három, Kotlebával súlyosbított fotót. A Csemadok országos elnöke szerint ostobán viselkedett az, aki bár tudta, kit ábrázol a felvétel és annak ellenére felrakta a képeket a területi választmány Facebook-oldalára.

Bárdos reméli, hogy a szélsőséges politikust senki nem hívta meg, csak egyszerűen betoppant a rendezvényre, hiszen beindult a megyei választások kampánya. Ha már a odaszemtelenkedett, hiba volt őt fotózni, és még nagyobb baklövés volt a róla készült képeket felrakni a világhálóra.

"Ez tűrhetetlen, ez megengedhetetlen! Ezt a figyelmetlenséget igyekszem minél gyorsabban helyrehozni, és gyorsan levetetem azokat a fotókat" - nyilatkozta az elnök. Ignorálni kell az ilyen személyeket, nem pedig teret adni nekik - véli Bárdos.

Mint ismeretes, Kotleba ismét megpályázza a Besztercebányai megye ispáni tisztségét, ezért Duracell-nyusziként igyekszik mindenhol megjelenni. Úgy néz ki, a zsebnáci hosszúra tervezett kortes körútján legalább egy hasznos idiótára lelt, aki minden bizonnyal önként és dalolva, ész nélkül veri nagy dobra idióta meggyőződését, hogy a fasiszták rusnya képét a kalapunk mellé kell tűzni, mert csak ők hozhatják el nekünk az ígéret földjét.

(sárp)