Mit szól ahhoz Hamran István, hogy Ficoék "debilnek" és "idiótának" tartják?

2021. november 20. - 11:58 | Belföld

Hamran István országos rendőrfőkapitány terjedelmes videóinterjút adott a Denník N-nek.

Mit szól ahhoz Hamran István, hogy Ficoék "debilnek" és "idiótának" tartják?
Hamran István országos rendőrfőkapitány

A beszélgetés során szóba kerültek azok a jelzők is, amelyekkel abban a bizonyos Léva-környéki, lehallgatott vadászházban Robert Ficoék illették a megbízott rendőrfőnököt.

Az egyik kiszivárgott felvételen a vizsgálati fogságból nemrég távozó Tibor Gašpar exrendőrfőnök fia, Pavol Gašpar így beszél Hamran Istvánról:

"Tiszta debil, teljesen Spišiak embere."

Robert Fico egy ponton pedig ehhez hozzáteszi:

"Egy hasznos idióta."

Amikor Monika Tódová újságíró szembesítette mindezzel Hamrant, a rendőrkapitány egy kérdéssel válaszolt:

"Hát, ettől a csoporttól ezek bókoknak számítanak, nem?"

Hamran szerint felesleges kommentálni az elhangzottakat, nem kell lealacsonyodni az említett személyek szintjére. Szerinte szótáruk pontosan szemlélteti a jellemüket.

A lehallgatott beszélgetések során az is elhangzott Robert Fico szájából, hogy Ľudovít Makót Világi Oszkár "eteti", "ez a Slovnaft, ez a MOL". Az öreg Bödör (az előzetesben lévő Norbert Bödör apja) ehhez hozzátette, hogy "ez tart mindenkit a fedő alatt, mindenki csöndben van". A társaság tehát olyan következtetésre jut, miszerint a rendőrség, vagy a nyomozások Világi Oszkár irányítása alatt állnak.

Hamran szerint mindez marhaság, és leszögezi, hogy a vizsgálatokat független nyomozótisztek vezetik. Arra a kérdésre, hogy esetleg Világi Oszkár keze - akár Jaroslav Spišiakon keresztül - elérheti-e őt, a rendőrfőnök így felelt:

"Ez teljesen eszetlenség."

(para)