Mitől jó egy állásportál?

2023. március 23. - 19:15

A tavalyi év folyamán a cégek felvételi folyamatával kapcsolatban keletkezett adatok igazán biztatóak, és nagy a remény, hogy ez a növekvő tendencia a következő években is tovább folytatódik majd.

Ezeket az adatokat és azt a tényt szem előtt tartva, hogy az offline toborzás mára a múlté, az online álláskereső portálok, mint amilyen például az AllasOrias.hu állásportál is, nélkülözhetetlenné váltak. Összeköttetést biztosítanak a munkaadók és az álláskeresők között.

A felvételi folyamatban tapasztalt növekedésnek köszönhetően azonban ezeknek a webhelyeknek a száma exponenciálisan elkezdett növekedni, és manapság annyi van belőlük, mint égen a csillag. Ez nagyban megnehezíti annak az eldöntését, hogy melyikre is regisztráljunk. A választás megkönnyítése érdekében úgy döntöttünk, hogy a mai cikkünkben megpróbáljuk összefoglalni azt, hogy szerintünk mitől jó egy állásportál.

Mitől jó egy állásportál?

Rugalmasság

A rugalmasság minden típusú webhely működésének fontos részét képezi, de ez még inkább igaz az állásportálok esetében. A legjobb állásinformációs webhelyek folyamatosan törekednek arra, hogy a felvételi folyamatot mind a munkavállaló, mind a munkáltató számára hatékonyabbá tegyék különböző eszközök rendelkezésre bocsátásával.

Ilyenek lehetnek például a szükséges dokumentumok online tárolásának lehetősége vagy a jelentkezési űrlapok automatikus kitöltése a korábban felvitt adatok alapján. Ezek segítségével a munkavállaló másodpercek alatt el tudja küldeni a jelentkezését.

A munkáltatók problémamentes toborzását pedig olyan eszközök segítik, mint például a videós álláspályázat. Ez annyit jelent, hogy a hirdetők a hirdetés feladásakor meghatározhatják, hogy milyen kérdésekre várnak választ a jelentkezőktől videó formájában. Így sokkal hatékonyabbá válik az előszűrés, mivel ez egy kiváló eszközt jelent a munkaadó számára, hogy a releváns és jól megfogalmazott kérdések segítségével többet tudjon meg a jelentkezőről.

Végül pedig a pontosság

A legjobb álláskereső portálok olyan algoritmusokat használnak, amelyek a kereséseket pontos eredményekkel párosítják. Abban az esetben tehát, ha például azt tapasztaljuk, hogy az adott weboldal keresőmotorja az általunk beírt IT-s állások helyett adatrögzítő és adminisztrátori pozíciók tömkelegét dobja fel már sokadszorra, akkor jobb, ha ezt az oldalt inkább nagy ívben elkerüljük. Amikor ugyanis munkát keresünk, nem igazán szeretjük az időnket pazarolni, minél gyorsabban és egyszerűbben akarunk rátalálni a vágyott pozícióra.

Amennyiben pedig még a kulcsszavak szerinti keresésre is lehetőségünk nyílik, biztosak lehetünk abban, hogy érdemes ezen az oldalon keresgélnünk. Ennek köszönhetően ugyanis a terület, készség vagy tudás specifikus kulcsszavakra tudunk rákeresni, és ennek megfelelően kapjuk meg az eredményeket. Emellett hasznos lehet az a funkció is, ha a portál a keresés során külön kilistázza a részmunkaidős és a teljes munkaidős állásokat.

Ezek tehát mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy állásportált megfelelőnek érezzünk.

(PR-cikk)