MKP: Mindannyian tudtuk és tudjuk, hogy egyre nehezebb

Vasárnap késő éjjel reagált az MKP az európai parlamenti választások eredményére, mely szerint mindössze pár száz szavazat hiányzott számukra, hogy ismét mandátumot szerezzenek az EP-ben.

MKP: Mindannyian tudtuk és tudjuk, hogy egyre nehezebb
Fotó: Cséfalvay Á. András (archívum)

Egyrészt megköszönték a támogatást, másrész emlékeztettek a mondásra: "sokan voltunk, de nem elegen".

"Ezúttal nem sikerült elérnünk azt az 5 évvel ezelőtti eredményt, amelyről mindannyian tudtuk és tudjuk, hogy folyamatosan fogyatkozó és politikailag megosztottá vált közösségünkben egyre nehezebb elérni" - áll a párt sajtóosztályának közleményében.

Közölték azt is, hogy a párt elnöksége meg fogja vizsgálni, voltak-e  sikertelen szerepléshez vezető mulasztásaik, és ha igen, akkor milyen mértékűek.

"Bár a választótáborunk, a szlovákiai magyar közösség saját jogon nem szerzett most képviseletet az Európai Parlamentben, tudjuk, hogy legszorosabb szövetségeseink egy ilyen helyzetben mindent megtesznek majd azért, hogy közösségünk sajátos érdekei ne maradjanak érvényesítetlenül abban a nagy változási folyamatban, amely az Európai Unió szintjén már a következő hónapokban megkezdődik, és amely évekig elhúzódik majd" - húzták alá.

(parameter)