Mobilalkalmazással segíti az elektromos autók feltöltését a Slovnaft és a MOL

2021. szeptember 27. - 21:25 | Belföld

Az elektromosautó-tulajdonosok kedvezőbben fizethetnek a járművek feltöltéséért a Slovnaft töltőállomásokon – mindezt a MOL Plugee nevű mobilalkalmazásnak köszönhetően.

Mobilalkalmazással segíti az elektromos autók feltöltését a Slovnaft és a MOL

Az applikáció segít a legközelebbi töltőállomás megtalálásában, bemutatja a töltés folyamatát, valamint rajta keresztül várakozás nélkül fizethetünk. Az első két hónapban Szlovákiában többszázan töltötték le és kb. 250-en regisztráltak rá.

Használata egyszerű: a regisztrált felhasználónak csupán annyi a dolga, hogy kiválassza a csatlakozás típusát, az alkalmazáson keresztül elindítja a töltést, annak befejeztével pedig már mehet is. A fizetés automatikusan megy végbe. A nem regisztrált felhasználóknak csupán plusz egy lépést kell elvégezniük – meg kell adniuk bankkártyaadataikat. Az alkalmazás más hasznos funkciókat is kínál: nyomon követhetjük a múltban elvégzett töltéseket, illetve a kiadásokat, emellett további elektromos járműveket és személyeket társíthatunk a profilhoz. Az alkalmazást a Slovnaft anyavállalata, a MOL csoport fejlesztette ki az izraeli Driivz vállalattal.

A MOL Plugee alkalmazást a MOL csoporthoz tartozó töltőállomások mindegyikén lehet használni, Szlovákia mellett Csehországban, Magyarországon, Romániában, Horvátországban és Szlovéniában. A töltés ára országonként változhat, ugyanis függ az elektromos áram árától.

A töltés ára az applikáción keresztül függ a töltő típusától, az elhasznált elektromos áram mennyiségétől, valamint bizonyos mértékben a töltés hosszától is. Szlovákiában a következő az árlista:

A MOL csoport felmérése szerint az elektromos autók tulajdonosai egyszerre átlagosan 21-100 kilométert tesznek meg, és mindannyian egyetértenek abban, hogy kifizetődő lenne 60 kilométerenként létesíteni töltőállomást. A MOL csoport jelenleg 104 töltőállomást üzemeltet hat országban, de az év végéig 222-re növelnék ezek számát. Szlovákiában jelenleg 13 olyan töltőállomás van, ahol elektromos járművet lehet feltölteni.


-para-