„Mocskos Fidesz!“-től volt hangos a Kossuth tér -VIDEÓ

2017. május 21. - 23:58 | Külföld

Vasárnap este a Kossuth téren folytatódott a Nem maradunk csendben és az Oktatási Szabadságot nevű Facebook-csoport délutánra meghirdetett budapesti tüntetése, hogy a Közép-európai Egyetem ellehetetlenítése, a civilek elleni törvény és az EU-ellenes kampány jellemezte orbáni  kormányzati politika ellen demonstráljanak.

„Mocskos Fidesz!“-től volt hangos a Kossuth tér -VIDEÓ
A szerző felvételei

Ahogy arról beszámoltunk, a tiltakozók a délutáni órákban a Műegyetem rakparton gyűltek össze, majd később a parlament épülete elé vonultak. A Kossuth térre érve már jókorára duzzadt a tömeg, melyet a Ricsárdgír zenekar, majd pedig az Európa Kiadó koncertjei fogadtak. A szervezők poénból megkérték a közszolgálati tévé munkatársait, hogy májd hétfőn jöjjenek vágóképeket forgatni, amikor már csak néhányan fognak lézengeni a téren.

A mellékutcákban hatalmas rendőri készültséget lehetett tapasztalni, vagy 30 furgonnyi rohamrendőr öltözött be robotzsarus „jelmezébe“.

Az árusok is rákészültek az eseményre: mivel az ilyen kormányellenes megmozdulásokon nagy keletje van az EU-s zászlóknak, számos standon a perecek mellett jól megfért a tizenkét aranycsillaggal díszített lobogó is.

(sárp)

Címkék: diáktüntetés, CEU