Mocsokság és fogalmazásgátló

Füleki Hajnalka | 2021. december 23. - 16:57 | Vélemény

Az a kormányzati intézkedés, mely szerint a mentőautók vezetői nem részesülnek ama egyébként nem magas prémiumban, mely az egészségügyi dolgozókat megilleti, kiváló.

Mocsokság és fogalmazásgátló
A Heger-kormány - TASR

Nem önmagában. Önmagában szégyenteljes, gyalázatos, botrányos!

Példaként kiváló. Tökéletesen illusztrálja a kormány és a törvényalkotók munkáját.

Nem csupán a módszeres káoszteremtést, hanem azt a káoszteremtést is, amelyet a tárcák és/vagy vezetőik slendriánságának köszönhetünk. Magyarul: ezek nem képesek semmit úgy megfogalmazni, hogy azt jelentse, amire gondoltak, amikor akartak valamit. Fogalmazásgátlót szednek?!

És ez nem az első, nem is az utolsó eset. Lásd a temérdek kivételt és lásd a végtelen számú utólagos, ugyancsak végtelen számú magyarázkodással kísért módosítást szinte minden szabály és jogszabály esetében.

Persze, elhiszi az ember, hogy az ilyen mozgalmas időkben a részletek könnyen elsikkadnak, ezért bosszulják meg magukat, ám mindennek van határa.

Ha harmadszorra sem tudom normálisan kicserélni a kerti csapot, akkor kifizetem egy szakembernek, hogy tegye meg helyettem. Ha nem tudok törvényt fogalmazni, akkor a tárca alkalmaz egy szakit, aki tud, vagy megfizet egy külsőst. Normális helyen. És elnézést, ha nincs ilyen a gárdában, akkor jöjjön a másik gárda, mert törvényeket alkotni gügyögve nem lehet.

Illetve látjuk: lehet, viszont nem érdemes, mert abból csak a baj van.

Itt morog pl. mellettem a kutyám, akinek két előírással is gondja akad mostanában. Az első a pirotechnika használatát tiltó, illetve szabályzó, a másik pedig az, amelyik értelmében a sok bezáratott kisebb maszek bolt mellett a nyitva tartó esszenciális üzletláncokban mázsára lehetett megvásárolni az esszenciális petárdákat.

Kutyám szerint az esszenciális boltok definícióját fogalmazó illetékesek feldughatják maguknak az esszenciális petárdákat a… az orrukba, mert a kutyám jól nevelt, és nem fogalmaz vulgárisan.

Persze, olyan intézkedések is köszönhetők a kormánynak, amelyek nem emberi vagy szakmai hibák, hanem simán valakik hátrányba taszításának szándékával látnak napvilágot.

Ami pedig már mocsokság. Érdemes körülszimatolni pl. a kultuszminisztérium háza táját. Vagy a közlekedésiét… Vagy a…

Ilyenkor az ember már csak azt nem tudja, mit kívánjon, mi okozna kisebb bajt. Az, ha a lakosság következetesen betartana minden érvényes intézkedést, vagy az, ha nem…