MOL Extraliga: Lengyel ellenfelüket is legyőzték a dunaszerdahelyi lányok

2021. szeptember 9. - 07:20 | Sport

A MOL extraliga 2. fordulójában ismét hazai pályán lépett pályára a HC DAC Dunaszerdahely, ezúttal a Lengyelországból a bajnokságban induló Kpr Ruch Chorzow együttese ellen.

MOL Extraliga: Lengyel ellenfelüket is legyőzték a dunaszerdahelyi lányok
Fotó: Hcdac.sk

A mérkőzés kissé nehezen indult a hazai sárga-kékek számára a kellemetlen kézilabdát játszó lengyelek ellen, de a felidő derekán már magabiztos előnyt szereztek, amit tartottak a mérkőzés lefújásáig.

„Nehéz mérkőzést játszottunk több okból kifolyólag is egy kellemetlen ellenfél ellen. Szokatlan, nem az általunk játszott és a manapság megszokott kézilabdát mutatott az ellenfél, hosszan elnyújtott támadójátékkal, két beálló játékkal álltunk szemben. Nehéz volt modelleznünk őket, mert nálunk nincsenek olyan robosztus játékosok, mint a lengyeleknél. Valószínűleg ezért is nehezebben indult számunkra a mérkőzés, de a félidő felénél meg tudtunk lépni, és az első harminc percet hat gólos előnnyel zártuk. A második játékrészben is csak egyszer tudott bennünket megközelíteni a Chorzow, de a győzelmünk akkor sem forgott kockán. A padról is sokan tudtak segíteni a csapatnak, itt ki kell emelnem Mészáros Rékát, aki nagyon jól szállt be a játékba. A sok problémánk mellett most az a legfontosabb, hogy minél több pontot gyűjtsünk, és ez megtörtént, elégedettek lehetünk – értékelte a két pont megszerzését Debre Viktor vezetőedző.”

MOL extraliga 2. forduló

2021. szeptember 8. 18:00

Városi Sportcsarnok, Dunaszerdahely

HC DAC Dunaszerdahely – Kpr Ruch Chorzow: 32-26 (18-12)

A dunaszerdahelyi gólszerzők: Élő Beatrix 8, Bugár Cintia 5, Juhos Kata 5, Bízik Boglárka 5, Pénzes Monika 5, Sári Barbara 2, Mészáros Réka 1, Jagodič Melani 1.

(Hcdac.sk)

Címkék: HC DAC, kézilabda