A molinók alkalmazási területei

2021. október 21. - 08:49

A reklámeszközök közül a molinók azok a reklámhordozók, amiket az egyik leggyakrabban alkalmaznak. Ezeket a típusokat reklám bannernek vagy PVC bannernek is szokták nevezni. Tulajdonképpen egy PVC alapú ponyva, amelynek felületén digitális nyomtatással állítják elő a reklámfelületet. Minden PVC vagy poliészter alapú molinó használható kültéren, mert vízállóak és jól bírják az UV sugárzást is. De vajon hol és milyen körülmények között használható ez az eszköz? Cikkünkben erre a kérdésre keressük a választ!

A molinók alkalmazási területei

A molinók felhasználási területei

Talán a leggyakrabban használt helyek a telephelyek kerítései, házak homlokzatai, de alkalmasak két oszlop közé való kihelyezésre is. Beltéren nagyobb belmagasságú üzletekben, bevásárlóközpontokban találkozhatunk velük. Létezik olyan változat is ami mindkét oldalon reklámfelületet biztosít, így két oldalról látható a grafika.

Emellett kültéren gyakran alkalmazzák fesztiválok, rendezvények hirdetésére. Biztosan találkoztunk már velük az egyes városok főbb utcáin, ahol a helyi színházi darabokra, esetleg szüreti fesztiválokra próbálják meg felhívni az emberek figyelmét.

Milyen tartósak ezek az eszközök?

Az élettartamot főként az alapanyagok, a digitális nyomtatás, és a konfekcionálás határozza meg. Az alapanyag legalább 440g /m2 súlyú ponyva, ami nagy szakítószilárdsággal rendelkezik és megfelelő mértékben rugalmas ahhoz, hogy ellenálljon az elemeknek. A digitális nyomtatás oldószeres technológiával készül, hogy az víz és UV álló legyen. A legnépszerűbb konfekcionálás a szélek megerősített visszahajtásával és a ringlik (gyűrűk) beütésével történik. A visszahajtás következtében a széleken, kb. 5 cm szélességben dupla vastagságú anyagot kapunk, amiben erősebben tartanak a ringlik. A ringliket általában 50 centiméterenként helyezik el. Ezen felül természetesen további konfekcionálási lehetőségek is léteznek, annak függvényében, hogy milyen rögzítési módot vagy rögzítési eszköz választunk. Lehetőség van például alul-felül bújtató kialakítására, de angol szalagot is lehet varrni a molinóra.

A molinók legkeresettebb típusai

Ahogy már említettük, a reklám molinók között számos típust találni. A Reklámeszköz.hu webáruházából rendelhető molinók esetében PVC molinóról lehet szó, amely egy rendkívül gazdaságos hirdetési forma. Ezeket egyszerűen csak ki kell feszíteni a kerítésekre, homlokzatokra, de kiváló megoldások beltéren is. Mivel ezeket a reklámhordozókat óriási méretben is el lehet készíteni, így szinte bárhol alkalmazhatóak, ahol szükség van egy tartós reklámfelületre.

Ott van például az egyik legalapvetőbb modell, az A-150-es típus, amely egy kis méretű molinóhoz javasolt prémium alapanyag. Az “A” betű jelzi a nyomtatás minőségét, ami olyan jó minőségű, hogy beltéren is megállja a helyét. A “150” pedig az alapanyag (tekercs) szélességét jelzi. Így a méretre vágott terméket visszahajtás és hegesztés nélkül készül el és maximum 150 cm széles lehet.

Kültéri körülmények között szükség lehet a nagyobb méretre és megerősített konfekcionálásra. Ehhez a B-300-as típust ajánljuk, mert kültéren kisebb felbontású nyomat is elegendő “B”, de nagyobb méreteket kell létrehozni. Az alapanyag 300 cm szélességű, de ha ez sem lenne elég akkor össze is lehet toldani.

Érdemes tehát mindenképpen elgondolkodni ezen a gazdaságos reklámozási módszeren, amelyet rendkívül rugalmasan lehet kezelni és használni.

(PR-cikk)