Mondhat az ellenzék bármit, Bugár szerint a Híd sikeres volt idén

2017. december 28. - 17:46 | Belföld

A Hídnak nem növekedett a támogatottsága idén, sokkal inkább egy helyben toporog, 6% környékén. Bugár Béla ezt az ellenzék részéről leadott bírálatoknak tudja be, közben pedig úgy látha, pártjuk sikeres volt idén.

Mondhat az ellenzék bármit, Bugár szerint a Híd sikeres volt idén
Bugár Béla (Fotó: TASR)

"Prioritásaink és programunk szempontjából sikeresnek mondható az idei év. Sikerült például az egyéni vállalkozóknak segítenünk azzal, hogy 40-ről 60%-ra emeltük a leírható tételt, emellett elértük, hogy átszámítsák az öregségi nyugdíjat szedő idősek nyugdíját. A nemzetiségi iskolákban sikerült magasabb kvótát és fejpénzt kiharcolnunk. Szintén sikerült megalapítanunk a Kisebbségi Kulturális Alapot" - emlékeztetett.

Úgy véli, nem szabad megfeledkezni a Mečiar-amnesztiák eltörléséről sem, mivel tavaly még nem úgy tűnt, hogy ez valaha megvalósul.

Bugár véleménye szerint a preferenciáik stagnálása leginkább annak tudható be, hogy az ellenzék bármilyen intézkedés mögött korrupciót lát, és mindent pusztán rossznak tart. Úgy látja, az emberek nem figyelik nap mint nap, mennyi minden változik. "Az ellenzék csak az kiabálja, mekkora itt a korrupció, miközben a nagykövetek is megdicsérték Szlovákiát a korrupcióellenes intézkedések miatt" - állítja.

Elismeri, hogy a koalíciós viták sem igazán segítik a támogatottság növekedését vagy megtartását, ugyanakkor emlékeztet egyúttal arra, hogy más kormánykoalíciókban is előfordul ilyesmi. Úgy véli, az a legfontosabb, hogy ilyen szerteágazó koalícióban a partnerek igyekeznek együttműködni. "Még a kormányfőnek is be kellett látnia az év végén, hogy nem lehet csak úgy megparancsolni valamit Meg kell hallgatni a koalíciós partnereket" - szögezte le.

(TASR)