Most akkor hogy is van ezzel a határsértő ukrán tigrissel? A szlovák rendőrség továbbra is óvatosságra int

2022. szeptember 7. - 13:58 | Régió

Noha nagyon úgy tűnik, hogy az elmúlt napokban Kelet-Szlovákiát lázban tartó tigris valójában nem is járt az országban, a rendőrség addig nem vonja vissza figyelmeztetését, amíg ukrán kollégáik meg nem erősítik az állat befogását – írja a noviny.sk.

Most akkor hogy is van ezzel a határsértő ukrán tigrissel? A szlovák rendőrség továbbra is óvatosságra int
Illusztráció (Fotó: TASR)

Az ország keleti határán kóborló tigrisről szóló információk futótűzként terjedtek, a szlovákiai rendőrséget ukrán kollégáik értesítették róla. A környező falvak polgármestereit ezért értesítették a helyi hatóságok. Lenka Ivanová rendőrségi szóvivő szerint viszont a rendőrség sosem erősítette meg, hogy a tigrist látták volna Szlovákia területén kóborolni. Miroslav Solomon, Brezovec polgármestere ugyanakkor azt állítja, hogy rendőrök jelentek nála meg, akiknek állítólag jelentették, hogy a tigris átlépte a határt.

Ivanová szerint, észlelték volna, ha az állat átjön Szlovákia területére, mivel a keleti határ minden egyes részét szigorú feltételek mellett figyelik.

A tigris egy, a szlovák határhoz közeli ukrán faluból származik, tulajdonosa pedig megerősítette, hogy a szlovák rendőrség által megosztott fotón valóban az ő házi kedvence látható. De mint mondja, úgy vigyáz rá, mint a gyerekére, sosem kóborol el, mindig a ház környékén tartózkodik. A tulaj szerint a fotó kb. három hónappal ezelőtt készült a háza előtti útnál.

Ivanová szerint, mivel az eset Ukrajna területén történt, a szlovák rendőrség nem igazolta, hogy a közösségi hálón megjelent fotó illusztrációs-e, fotócsapda készítette-e vagy, hogy milyen régi. A rendőrség továbbra is óvatosságra és körültekintésre inti a környéken lakókat, mivel az ukrán hatóság továbbra sem erősítette meg az állat befogását.

Miroslav Buraľ, a Polonyinák Nemzeti Park igazgatója szerint előfordulhat, hogy egy másik tigris ólálkodik a határ környékén, ennek valószínűsége viszont nagyon kevés.


(noviny.sk)

Címkék: tigris, Ukrajna, határ