Most derült ki, hogy Matovič a múlt héten a kormány bukásával fenyegetőzött

2021. január 18. - 15:09 | Belföld

Peter Cmorej, az SaS parlamenti képviselője azt állítja, hogy a miniszterelnök a múlt héten a kormány bukásával fenyegetőzött, ha a koalíció nem teljesíti a második hullámmal kapcsolatos, - és a kormányfő által a Facebookon jelzett - intézkedéseket.

Most derült ki, hogy Matovič a múlt héten a kormány bukásával fenyegetőzött
Facebook

"Vagy pénzbírságot szabunk ki az egészségügyi intézmények számára, vagy nem lesz kormány, ezek közül választhattunk." - írja a politikus a közösségi oldalán. Ahogy arról beszámoltunk, Igor Matovič azt akarta elérni, hogy 10 ezer euróval büntessék meg azokat az intézményeket, amelyek soron kívül, megfelelő regisztráció nélkül oltanak embereket koronavírus ellen. Ezt a törvényt a parlament a múlt héten aztán gyorsan jóvá is hagyta.

"Egyébként abban a jogszabályban egyetlen olyan dolog sem szerepelt, amelyről nem tudtunk volna már a november eleji tömeges tesztelés óta." - írja Cmorej a COVID-19-járvány második hullámával kapcsolatos intézkedéseket bevezető új törvénycsomaggal kapcsolatban, amit a múlt hét csütörtökén fogadott el a törvényhozás.

(TASR/para)