Most ingyen jogi tanácsot kaphatsz, hogy olyan helyzetbe kerültél!

2020. március 25. - 10:58 | Belföld

Két héten keresztül ingyenes jogi tanácsadást biztosít a Szlovák Ügyvédi Kamara online.

Most ingyen jogi tanácsot kaphatsz, hogy olyan helyzetbe kerültél!
Illusztráció

Alexandra Donevová szóvivő szerint 160 ügyvéd áll az ügyfelek rendelkezésére március 24-tól április 7-ig a kamara weboldalán: www.sak.sk.

Az érdeklődők itt felvehetik a kapcsolatot a kezdeményezésbe bekapcsolódott jogászokkal, és elküldhetik számukra életszituációjuk leírását, esetleg az ahhoz kapcsolódó dokumentumokat. A jogász pedig válaszként jogi tanácsot ad mintegy 1 A4-es oldalon.

A kamara ugyanakkor figyelmeztet, hogy ennek célja nem különböző beadványok megírása vagy bármilyen intézkedés a bíróságokkal szemben, hanem kimondottan az elsődleges jogi tanácsadás és az iránymutatás arról, hogyan járhat el az illető egy konkrét életszituációban.

Az ügyvédek már az ezt megelőző években is nyújtottak hasonló módon jogi tanácsadást az egyes szlovákiai régiókban. Idén április végén került volna erre sor 13 városban, de most muszáj áttérni az online formára.

Az elmúlt években az emberek leginkább a telekjoggal kapcsolatban, szomszédi viszonyokról érdeklődtek, de népszerű téma volt a táppénz, vagy a gyermekkel kapcsolatos szüli kötelezettségek válás után.

(TASR)