Most jött a hír: Egyesülhet a Híd és az MKP! Ehhez kellett a Fidesz hátraarca is

Kiszivárgó értesülések szerint a támogatottságában megroggyant Híd és a 110 ezer szavazatnál nagyobb támogatottságot elérni képtelen MKP titokban megkezdte a tárgyalásokat egy közös politikai projekt létrehozásáról. 

Most jött a hír: Egyesülhet a Híd és az MKP! Ehhez kellett a Fidesz hátraarca is
Fotó: 444.hu

Ha sikerrel járnak, azzal elhárulna annak a veszélye, hogy egy előrehozott választás esetén parlamenti képviselet nélkül maradna a közösségünk. A két 5 százalék körüli népszerűséggel bíró tömörülés vezetője jól felfogott érdekében már korábban is kokettált azzal, hogy hozzálássanak egy összeboronálós tanácskozáshoz, most azonban új löketet kapott ez az elhatározás. A lendület pedig nem máshonnan érkezett, mint a magyarországi választási kampány finisének egyik agyonhallgatott eseményéről.

Történt ugyanis, hogy miután Semjén Zsolt, a magyar kormány miniszterelnök-helyettese visszatért legutóbbi kínai pandavadászatából, Kárpát-medence felett szállva jelet fedezett fel, amiben érvényre juttatni látta a nemzetpolitikai céljait. Ezen törekvés felvidéki vonatkozású dimenziója az, hogy a szlovákiai magyarság képviselete minden további nélkül megizmosodhat.

A megerősödés kerékkötőjeként, a jel kiteljesedésének gátjaként a következőket azonosította be: amíg Magyarországon ész nélkül lesorosozzák a szlovákiai fejlemények „ellenzéki” vonalát, addig Bugár Béla csak azért sem adhat megfelelően empatikus, belátó interjúkat, illetve szóba sem áll a magyar kormánypártok által exportált összeseküvés-elméleteket elsumákoló MKP-val.

Ezért Semjénék vettek egy nagy lélegzetet, és egy titkos találkozón sűrű bocsánatkérések mellett megsúgták Menyhárt Józsefnek, mindössze nemtörődömségből, pökhendiségből és kampányolási túlbuzgólkodásból sorosozták le a magukat Robert Ficóval szemben meghatározó erőket, így az MKP-t is.

Ezt a vallomást a parlamenten kívüli párt elnöke felvette a diktafonjára, és hazaérve rögtön leengedte Bugárnak. Erre a Híd vezetője megígérte, mostantól minden másképpen lesz: egyrészt a sértettség érzetét félretéve, normális hangnemben nyilatkozik a sajtónak, másrészt meg nekigyürkőzik a háttérhatalmakkal való együttműködéssel immár Magyarországról nem vádolt MKP-val való kooperációnak. Az összes érintett párt a témával kapcsolatban hírzárlatot rendelt el, ezért majd húsvét elmúltával derülhetnek ki a részletek.

sp