Most már Heger sem finomkodik, a maffia elleni küzdelemről beszél (VIDEÓ)

2021. szeptember 14. - 19:50 | Belföld

Tetőzik a jogállamiságért folytatott küzdelem Szlovákiában - szólalt meg Eduard Heger miniszterelnök a rendőrségen belül folyó harccal kapcsolatban.

Most már Heger sem finomkodik, a maffia elleni küzdelemről beszél (VIDEÓ)
Facebook

Bár szerinte ez egy kemény küzdelem, mindenkit biztosított arról, hogy a kormánya nem adja fel a küzdelmet. A kormányfő a közösségi oldalára felrakott videóban utalt arra is, hogy a maffia és a korrupció legyőzhető lesz.

"12 év alatt létrejött és megerősödött az olyan emberek szervezett hálózata, akik számára a rendőrség, az ügyészség és a bíróságok csak a büntetlenség biztosításának eszközei. Sikerült fokozatosan megfosztani ezeket az embereket a pozíciójuktól, akiknek a jogállamisággal szembeni ellenállása egyre erősebb ” - fejtette ki Heger.

A miniszterelnök szerint szemtanúi vagyunk annak, hogy megpróbálják megfélemlíteni vagy megfenyegetni azokat az embereket, akik számára az igazságszolgáltatás a legfontosabb.

A bűnüldöző hatóságok szabad kezet kaptak, és "nem hagyjuk el azokat az embereket, akik nehéz helyzetben küzdenek az igazságszolgáltatásért. A maffiát és a korrupciót le fogjuk győzni" - hangsúlyozta Heger.

Ahogyan arról hétfőn beszámoltunk, a belügyminisztérium inspekciója (ÚIS) őrizetbe vette a Tisztítótűz fedőnevű nyomozás több NAKA-s vizsgálótisztjét, majd később az ÚIS vezetőjére is lecsaptak.

(TASR)