Most nyilvánították halottnak a nénit, aki eltűnt az eperjesi panelház tragédiája során

2020. június 22. - 14:42 | Régió

A nyugdíjas asszonyt, aki az eperjesi Munkács utcai panelházban történt gázrobbanás utáni mentési munkálatok során nem került elő, halottnak nyilvánította hétfőn az Eperjesi Járásbíróság.

Most nyilvánították halottnak a nénit, aki eltűnt az eperjesi panelház tragédiája során
Fotó: Nový Čas

Ivana Petrufová, a kerületi bíróságok szóvivője közölte, halálának napjaként december 6-át, a panelházban történt robbanás napját jelölték meg. Szavai szerint a bíróság azt követően döntött így, miután megkapta az ehhez szükséges dokumentumokat, egyrészt igazolták, hogy a hölgy ebben a panelházban lakott, szerepelt az eltűntek nyilvántartásában, emellett készült egy írásos elemzés az érintett személy feltételezett mozgásáról a panelházon belül, valamint mellékelték a robbanásról készült kamerafelvételt.

A döntés azt követően emelkedik jogerőre, hogy kézbesítették azt az érintett feleknek.

A 12 emeletes panelházban bekövetkezett robbanás, majd az azt követő tűz hét személy halálát követelte, a nyolcadik személyt, Emíliát eltűntként kezelték hivatalosan. Miután a helyi válságstáb statikusok véleménye alapján úgy döntött, hogy az egész épületet le kell bontani, ez megtörtént január közepén meg is történt azza, hogy karácsony előtt már lebontották a felső emeleteit.

(Nový Čas)