A mostani hétvégén is lesz lehetőség a regisztráció nélküli oltásra Dunaszerdahelyen

2021. július 15. - 14:19 | Régió

Az előttünk álló hétvégén is megkaphatják a vakcinát a 16 éven felüli, nem regisztrált személyek a Nagyszombat megye által működtetett oltóközpontokban.

A mostani hétvégén is lesz lehetőség a regisztráció nélküli oltásra Dunaszerdahelyen
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Már az elmúlt hétvégén is oltottak időpont nélkül a nagy kapacitású oltóközpontokban, Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke szerint akkor 1500 személy élt a lehetőséggel.

Annak ellenére, hogy nagy számban érkeztek az időpont nélküli érdeklődők, nem kellett sokat várakozni, az oltás folyamatosan zajlott. Viskupič szerint éppen ezért döntöttek úgy, hogy folytatják a regisztráció nélküli oltást, a céljuk ugyanis az, hogy az emberek minél egyszerűbben és gyorsabban megkaphassák a vakcinát.

A dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában működő nagy kapacitású oltóközpontban ezúttal szombaton 8 és 17 óra között lesz lehetőség a regisztráció nélküli oltásra. A 16 éven felülieket oltják majd a Pfizer/BioNTech vakcinájával.

Vasárnap a nagyszombati városi sportcsarnokban működő oltóközpontban adják majd be a vakcinát az időponttal nem rendelkezőknek: 7 és 11 óra között Modernával, 11 és 17 óra között pedig Pfizer/BioNTech vakcinával oltanak majd.

A második oltást azok kaphatják meg időpont nélkül, akiknél az első adag beadása óta eltelt legalább négy hét. Ebben az esetben fel kell mutatni az első oltásról kiállított igazolást.

A Pfizer/BioNTech vakcinával a 16 éven felüliek, a Modernával pedig a 18 éven felüliek oltása lehetséges. A 18 év alatti érdeklődőknek a törvényes képviselőjükkel kell érkezniük az oltóközpontba.

Az oltóközpontban a személyi igazolványra és az egészségbiztosítási kártyára lesz szükségünk, valamint még otthon kitölthetjük a szükséges nyomtatványokat, amelyek a korona.gov.sk/vakcinacia weboldalon elérhetőek.


(TASR)