Mostantól teherkomp közlekedik Párkány és Esztergom között

Határon átnyúló együttműködésben készült teherkompot adtak át pénteken Esztergom és Párkány között. A 3,5 millió eurós beruházással megszűnt a Esztergom és Párkány közötti áruszállítás fő akadálya, mert a komp a legnagyobb kamionok átkelését is lehetővé teszi.

Mostantól teherkomp közlekedik Párkány és Esztergom között
Fotó: TASR

A komp átadása újabb fontos állomása Magyarország és Szlovákia stratégiai szövetségének. Mindkét kormány azon dolgozik, hogy a következő években számos hasonló eseményre kerüljön sor - mondta köszöntőjében Magyar Levente, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter magyarul és szlovákul elmondott beszédében kijelentette, hogy "jó úton járunk", majd hozzátette, "kívánatos lenne, ha minden 20 kilométeren lenne valamilyen átkelő a két ország között, amelyek közelebb hoznák egymáshoz a szomszédos régiókat".

Völner Pál, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a beruházás fellendülést hoz Esztergom és Párkány térségének. Arra kérte a térség vezetőit, hogy folytassák további átkelők építését, mert ezek mindkét országnak előnyt biztosítanak.

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója ismertette, a teherkomp napi 150-200 kamion átkelését teszi lehetővé a szlovák és a magyar oldal között. 

A legközelebbi - kamion átkelésére alkalmas - hidak, a komáromi Erzsébet-híd és a budapesti Megyeri-híd 40-50 kilométerre fekszenek. Az Esztergomtól mintegy 1,5 kilométerre nyugatra megépült átkelőn 15 perc alatt jutnak át a túlpartra a kamionok.

Egy időben két komp közlekedik, az Árpád és a Han Kardam nevű hajók terhelhetősége 1500 tonna, rakfelületük 1800 négyzetméter , szállítási kapacitásuk 25 darab 40 tonnás kamion.

A fejlesztés a magyarországi 11-es főút és a szlovákiai 63-as főút között teremt közvetlen kapcsolatot. Hozzájárulhat ahhoz, hogy a 11-es út közúti áruszállításának jelentős része egy többféle szállítási módot kombináló logisztikai központ segítségével vasútra vagy vízre terelődjön.

A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében befejezett fejlesztés vezető partnere a NIF Zrt. volt és a Kolpingova rodina Štúrovo n.o. volt a partnere a projektben.

(MTI/para)