Motoros bűntársával léphetett olajra a lipótvári rab!

2016. június 3. - 16:16 | Régió

Több mint egy napja szökésben van a rablásért elítélt Ľubomír Behan.

Motoros bűntársával léphetett olajra a lipótvári rab!
Fotó: TASR

A 24 éves pöstyéni fiatal férfinak csütörtökön reggel sikerült kereket oldania a lipótvári börtönből, amikor néhány rab őrizet mellett elhagyta az intézetet, hogy a mellette lévő lőtéren egy épület tetejét megjavítsák.

Röviddel nyolc után azonban innen sikerült lelépnie. A Joj TV egy, a nyomozáshoz közel álló személytől úgy értesült, hogy Behannak lehetett egy segítője, aki motoron érkezett a börtönhöz.

A szökött rab utáni masszív keresést a rendőrség már felfüggesztette, azonban továbbra is nyomoznak utána, immár az egész schengeni övezetben.

Az éjszaka folyamán a rendőrség megvizsgált minden operatív információt, reagáltunk a polgároktól érkező bejelentésekre is. Ezúton is szeretnénk megköszönni ezt, és továbbra is várjuk az együttműködésüket" - jegyezte meg Mária Linkešová nagyszombati kerületi rendőrségi szóvivő.

Behan a szökésével bírósági döntés végrehajtását akadályozza, amiért újabb, egytől öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható. Jelenleg rablásért ül, amiért nyolc évre és nyolc hónapra ítélték.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy Behant erőszakos bűntényért ítélték el, és mivel nincs vesztenivalója, veszélyes lehet. "Éppen ezért a legnagyobb körültekintéssel álljanak hozzá. Bármilyen vele kapcsolatos információt jelentsenek a rendőrségnek" - közölte.

Ľubomír Behan 178 centiméter magas, vékony testalkatú, rövid szőkésbarna haja és kék szeme van, testén tetoválásokat visel.

TASR/Noviny.sk/para