Mozdony ütközött egy parkoló személyvonatnak, mintegy 100-an megsérültek

2022. június 3. - 20:53 | Régió

Tucatnyi utas szenvedett könnyebb sérüléseket a Zsolna és Ruttka (Vrútky) között történt vasúti balesetben pénteken – tájékoztatott a rendőrség a közösségi hálón. A rendőrség előzetesen kizárta, hogy halálos áldozatok is vannak.

Mozdony ütközött egy parkoló személyvonatnak, mintegy 100-an megsérültek
Facebook-fotó

Tucatnyi utas szenvedett könnyebb sérüléseket a Zsolna és Ruttka (Vrútky) között történt vasúti balesetben pénteken – tájékoztatott a rendőrség a közösségi hálón. A rendőrség előzetesen kizárta, hogy halálos áldozatok is vannak.

„Egy mozdony ütközött egy álló személyvonattal. Előzetesen kizárható, hogy halálos áldozata is van a balesetnek. Több tucatnyi utas könnyebb sérülést szenvedett” – tette hozzá a rendőrség.

Zuzana Hopjaková, az Air-Transport Europe (ATE) szóvivője arról tájékoztatta a TASR-t, hogy egy személyt válságos állapotban szállítottak a turócszentmártoni kórházba. A rendőrség Ruttka közelében mindkét irányban lezárta az 1/18-as utat, csak a mentőegységek haladhatnak át.

A helyszínre tart Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedési miniszter, Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter és Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter – tájékoztatott a közösségi hálón Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő.

(zilina.sk/tasr)