Mozgalmas évkezdet a dunaszerdahelyi Műszaki Szakközépiskolában

2020. február 4. - 15:44 | Régió

A karácsonyi szünidő után nagy lendülettel kezdődött meg az új kalendáriumi év a dunaszerdahelyi Műszaki Szakközépiskolában.

Mozgalmas évkezdet a dunaszerdahelyi Műszaki Szakközépiskolában
Az iskola felvételei - további képekért kattints!

Az angol nyelvű olimpiász iskolai győztese, Markolt Roland részt vett a járási fordulón, ahonnan jelentős tapasztalatokkal tért vissza.

Egyre súlyosabb a helyzet az internetes zaklatás terén, hiszen az online tér vált a kommunikáció fő csatornájává. A leggyakoribb formája a netes közösségből való kiközösítés, bántó üzenetek posztolása, különféle pletykák terjesztése. Sokszor tanácstalanul állunk, hogyan kezeljük ezt a problémát. Ezért került sor egy előadással egybekötött tájékoztatóra az első osztályosok számára.

A korunk jelentős problémája a korrupció. Egy előadással egybekötött beszélgetésen vettek részt a tanulók. Kiderült, hogy a diákok tisztában vannak a probléma fogalmával, sőt elrettentő példákat is tudtak felhozni.

Ugyancsak fontos téma a pénzügyi intelligencia kérdése. Az Allfinanz cég lektorai jártak a negyedikeseinknél, akik egy érdekes délelőttöt töltöttek el. A bevezető előadás után játékos formában ismerkedtek a pénzügyi befektetések formáival. A pénzügyi szabadság című asztali játék elnyerte a tetszésüket. A játék célja, hogy a tanulók megismerkedjenek a rövid távú, a hosszú távú pénzügyi befektetésekkel, és ezzel pénzügyi függetlenséget tudjanak elérni. Ez egy olyan állapot, amikor az ember nem függ az alkalmazotti bérétől.

Az elsős és a másodikos tanulók a 3D technológiával ismerkedtek. Először egy rövid történelmi áttekintést nyertek e módszer kialakulásáról, majd megfigyelhették, hogy milyen területeken hasznosítható. Jelentős szerepe van az iskolákban az egyes tantárgyak oktatásánál, valamint jelen van az orvostudományban, művészetekben, divatban és az élet más területein.

Az akciók sorozata folytatódik februárban is.


(-)