Mozgalmas volt a február a dunaszerdahelyi Műszaki Szakközépiskolában

2020. március 4. - 20:13 | Régió

Kijutott a ZENIT országos versenyre a dunaszerdahelyi Műszaki Szakközépiskola tanulója.

Mozgalmas volt a február a dunaszerdahelyi Műszaki Szakközépiskolában
Az iskola felvételei - további képekért kattints!

A Zenit a középiskolások készségének, lelkesedésesének, képzeletének, találékonyságának, kreativitásának a versenye, amely a programozásra, az elektrotechnikára, valamint a gépészetre összpontosít. Több kategóriában 35 éves múltra tekint vissza, a gépészeti tantárgyakban 20 éve szervezik meg. Célja a tehetséges tanulók felkutatása, támogatása, elméleti ismereteik és gyakorlati képességeik, rátermettségük fejlesztése.

A dunaszerdahelyi Műszaki Szakközépiskola 3. osztályos tanulója, Anda András a kerületi versenyen, Nagyszombatban 1. helyezést ért el, így jogot szerzett az országos döntőben való részvételre, amely 2020. február 11. és 13. között zajlott. Idén Kassán találkoztak az ország legjobb gépész tanulói, hogy összemérjék szakmai tudásukat. A feladatok megoldásakor mind az elméleti, mind pedig a gyakorlati tudásuk felmérésére sor került. András sikeresen helytállt a nagy megmérettetésen.

Az anyanyelv nemzetközi napját, február 21-én ünnepelték az intézményben. Mivel kettős tanítási nyelvű iskolaként működnek, ezért is fontos a vezetőség számára az anyanyelv tiszteletére való nevelés. A bevezető prezentációkban az anyanyelv nemzetközi napjának történetével ismerkedtek meg a résztvevők, majd a szépirodalmi nyelvek bemutatására került sor. Utána három nyelven hangzottak el az anyanyelv szépségét dicsőítő versek. A vietnami tanuló vietnami nyelven énekelte el a nemzetének himnuszát. Az akció 10 kérdéses kvízzel zárult.

Az iskola diákjai bekapcsolódtak a „Részvételi költségvetés az iskolákban“ megnevezésű pályázatba, amelynek célja, hogy az iskolát jobbá és szebbé tegyék. A tanulók 1 000 eurós összegre pályázhatnak kreatív ötleteikkel, javaslataikkal. A pályázat kiértékelése egészen a tanév végéig tart.


(para)