Mucus azt kapta ajándékba Bugártól, amit "támadásként" Ravasztól

Úgy, ahogy kedden jelezte, a Ravasz Ábel kritikájától besokallt Martin Glváč parlamenti alelnök szerda délelőtt találkozott Bugár Bélával, és megtudta a nyilvánvalót. A smeres politikus a Hídat már nem tudhatja maga mögött.

Mucus azt kapta ajándékba Bugártól, amit "támadásként" Ravasztól
Fotó: tasr

Glváč azért akart találkozni a Híd elnökével, mert nehezményezte, hogy a szintén hidas romaügyi kormánybiztos az egyik hétvégi vitaműsorban jelezte a Marian Kočnerral és Alena Zsuzsovával korábban bőszen SMS-eket váltó smeres politikussal kapcsolatban, hogy mennie kellene. Bugár meg nem mondhatott egyebet, csak amit már hajtogatnak 10 napja, hogy leveszik a kezüket a koalíciós partner képviselőjéről, mert már a bíróság is kész tényként kezeli kočneres üzenetváltásait.

A Híd elnöke a mai glváčos tanácskozás után elmondta, a smeres politikusnak látnia kell, hogy ha a parlament ismét előveszi a  leváltására összehívandó rendkívüli ülés kérdését, pártja megszavazza a programot. És bár a hidas frakció még nem tárgyalt a kérdésről, valószínűleg azt is megszavaznák, hogy Glváč távozzon a törvényhozás alelnöki pozíciójából. 

A múltkor "adtunk neki egy esélyt, de látnia kell, hogy ha jön a parlamentbe egy másik javaslat, akkor megszavazzuk a programot", "teljesen másként fogunk viselkedni", mint korábban - nyilatkozta a Híd vezetője. Találkozójukon Glváč  erre azt mondta, tudja, mit kell tennie. Ezzel összefüggésben Bugár megjegyezte, addig van ideje a smeres politikusnak lépni, amíg a törvényhozás rendkívüli ülését nem hívják össze. 

Bugárt állítólag Robert Fico nem kereste ebben a kérdésben, de ha nem így történ volna, az sem változna semmi, mert "ez már védhetetlen" - zárta rövidre a pártelnök.

"Szegény" Glváčra rájár a rúd: szerdán kiderült hogy Kočner csalija, Zsuzsová négy éven keresztül szorongatta a tökeit, pár napja meg a bíróság mondta ki, hogy a smeres politikus a pozsonyi alvilág egyik vezérével haverkodott.

(sp)