Működőképes technikát passzolt le 1 euróért Marián Kotleba?

Összesen 103 darab különböző régi és elvileg használhatatlan munkagépet, kotrógépet, szórót és teherautót értékesített egy euróért a Marián Kotleba vezette önkormányzat. Ezzel foglalkozik a besztercebányai megyei testület rendkívüli ülésén hétfőn.

Működőképes technikát passzolt le 1 euróért Marián Kotleba?
Marián Kotleba (Fotó: TASR)

Az esetre november végén figyelmeztetett az új megyeelnök, Jan Lunter és képviselői. Stanislav Horník, Hriňová község polgármestere szerint olyan információkhoz jutottak, hogy ezekkel a technikákkal jelenleg is üzletelnek, mégpedig több ezer eurós haszonért.

Marián Kotleba erre úgy reagált, hogy a munkaeszközök használaton kívül voltak már, és leszereltek róluk minden használhatót, mielőtt megváltak tőlük. A sajtótájékoztatóján fotókat is bemutatott a munkagépekről.

Horník volt az, aki a tranzakció eladási körülményeinek vizsgálatára javaslatot tett, mellékelve szintén néhány felvételt más gépekről, amelyek pedig nem tűnnek igazán használhatatlannak.

Egyúttal idézte Radovan Bránik publicista és civil aktivista blogját, melyben a rimaszombati városi hivatal vezetőjét, Csízi Csaba e-mailjét idézve arról írt, hogy a gépek közül sok bizony használható volt. Állítása szerint a technikáért felelős személyek úgy látják, lopásról van szó, mivel funkcióképes eszközöket passzolhattak le valakinek.

(SME)