MUNKABALESET: Súlyosan megsérült egy munkás a DAC Arénában

Súlyos munkabaleset történt pénteken reggel Dunaszerdahelyen a DAC Arénában folytatott munkálatok közben.

Boris Chmel országos mentőszolgálati szóvivő a Paraméter érdeklődésére megerősítette, a baleset helyszínére kiérkező mentősök látták el egy eszméleténél lévő 60 éves férfit, akit fejsérüléssel és bordatörésekkel ápolnak a dunaszerdahelyi kórház intenzív osztályán.

Tomáš Kráľ, a dunaszerdahelyi kórházat üzemeltető Svet zdravia szóvivője érdeklődésünkre közölte, a férfi állapota súlyos, a család kérésének eleget téve azonban nem szolgálhat bővebb információval.

Megcsúszott egy pillér

Ahogy Gyurkovics Sándor, a DAC Arénát kivitelező AVA-Stav ügyvezető igazgatója a Paraméternek elárulta, a megsérült észak-szlovákiai munkás a Strabag alkalmazottja, ugyanis a pillérek állítását alvállalkozóként ez a cég végzi.

A baleset az egyik beton tartópillér állításakor történt. A daruval emelt három méteres pillér a lehelyezéskor megcsúszott, és ahogy eldőlt, a munkásnak csapódott.

A helyszínen azonnal riasztották a mentőket, majd - ahogy a munkabaleseteknél kötelező - a rendőrség is jegyzőkönyvezte az esetet. A munkálatok a délelőtti órákban a hatóság engedélyével folytatódhattak.

"Tudomásom szerint a dolgozót három napig még biztosan megfigyelés alatt tartják a kórházban, de akár egy héten belül felépülhet" - mondta az AVA-stav ügyvezetője.

-para-