A munkaügyi miniszter ismét Mikulecet piszkálja: „Ez egyszerűen nem lehetséges!”

2021. június 13. - 18:02 | Belföld

Egyes biztonsági erőkben hatalmi harc folyik. Az ügyészségen, a rendőrségen és a Nemzeti Bűnügyi Ügynökségnél (NAKA) egyes nyomozók, ügyészek egymás ellen dolgoznak. Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi, szociális és családügyi miniszter mondta ezt vasárnap a TA3 V politike című vitaműsorában.

A munkaügyi miniszter ismét Mikulecet piszkálja: „Ez egyszerűen nem lehetséges!”
Roman Mikulec (TASR/AP)

Krajniak szerint Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter nem kap helyes információkat a beosztottjaitól.

„Nem lehetséges, hogy a rendőrség elnöke azt mondja, hogy Szlovákiában senkit sem lehet egyetlen tanú vallomása alapján vád alá helyezni, miközben Pčolinský ügyén kívül még három egyértelmű ilyen ügy is van”

– fejtette ki.

Az objektivitás fenntartása érdekében Krajniak emlékeztetett arra, hogy hosszú távú baráti kapcsolatban áll a Szlovák Információs Szolgálat őrizetbe vett volt igazgatójával, Vladimír Pčolinskýval.

Krajniak szerint fontos, hogy egy esetet se seperjenek a szőnyeg alá, és minden esetben ugyanazt a mércét kell használni.

„Nem lehetséges, hogy egyes esetekben a NAKA a titoktartás felmentését kéri, Pčolinský úr esetében pedig nem. Az egyik esetben a rendőrség egy tanú vallomása alapján kinyit gy ajtót, egy másik esetben viszont nem."

Richard Raši független képviselő úgy gondolja, hogy a legfelsőbb biztonsági tisztviselők büntetőeljárása az esetleges illegális rendőrségi és ügyészségi nyomozásra való figyelmeztetés eredménye. Szerinte Mikulec lemondásának kellene következnie.

(čas.sk)