A munkaügyi miniszter kiáll Boris Kollár mellett

2020. július 1. - 20:13 | Belföld

A Sme rodina mozgalom azt akarja, hogy a vezetője, Boris Kollár maradjon az SZK Nemzeti Tanácsa elnöke. Ezt Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter jelentette ki szerdán, reagálva arra, hogy az SaS távozásra szólította fel a házelnököt.

A munkaügyi miniszter kiáll Boris Kollár mellett
MIlan Krajniak munkaügyi miniszter (Fotó: TASR)

A miniszter tiszteletben tartja a koalíciós partner felhívását.

Hozzátette: a mozgalmon belül nem merült fel Kollár lemondásának lehetősége. Ebben a kérdésben egységes álláspontot képviselnek.

„Aláírtuk, így érvényes a koalíciós szerződés, melynek értelmében minden partner kifogást emelhet a kormánytagok vagy a parlamenti tisztviselők tevékenysége ellen, de nem érvényesítheti az érdekeit a koalíciós partner akarata ellenére”

– tette hozzá Krajniak.

Kollárt a diplomamunkájával kapcsolatban felmerült plágiumgyanú miatt támadják. Korábban a Za ľudí párt is távozásra szólította fel őt. Az OĽaNO ezt nem tette meg, helyette indítványozta, hogy Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter és Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügy-miniszter dolgozzanak ki egy törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné a záródolgozatok utólagos felülvizsgálatát.

A házelnök állítja: legálisan szerezte a mesteri fokozatot, de a politikában többé nem fogja használni azt. Az SaS-frakcióval való találkozóját megelőzően kijelentette: ha le kellene mondania, a Sme rodina mozgalom akár ki is léphet a koalícióból.

TASR