A munkaügyi miniszter örömmel támogatná a pedagógusok béremelését

2021. december 8. - 15:49 | Belföld

Milan Krajniak (Sme rodina) munka-, szociális és családügyi miniszter támogatja, hogy az oktatási minisztérium költségvetésében forrásokat különítsenek el a pedagógusok és más iskolai alkalmazottak bérének emelésére. Ezt a szerdai kormányülés előtt jelentette ki.

A munkaügyi miniszter örömmel támogatná a pedagógusok béremelését
Milan Krajniak (Fotó: Cséfalvay Á. András)

"A pénzügyminisztériummal folytatott tárgyalásoktól függ, hogy mekkora összeget sikerül a közeljövőben elkülöníteni" - közölte Krajniak. Hozzátette: örömmel támogatják az oktatási minisztert, hogy a következő évben nagyobb legyen a mozgástere.

Az Oktatásügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezete (OZPŠaV) kedden sztrájkkészültséget hirdetett és felszólította a kormányt, hogy késedelem nélkül keressen megoldást az oktatás kedvezőtlen helyzetére. A szakszervezet fő követelése a pedagógusok és tudományos dolgozók fizetésének tíz százalékos valorizációja. Ha erre nem kerül sor, a szakszervezet nem fogja garantálni a társadalmi békét, és nem zárja ki a nyomásgyakorló akciókat sem. A TASR hírügynökséget Juraj Stodolovský, az OZPŠaV tagja tájékoztatta.


(TASR)