Műszaki engedélyekkel üzletelő személyekre csapott le a NAKA, 35 gyanúsítottjuk van!

2021. október 10. - 10:39 | Régió

A gépjárművek műszaki engedélyével kapcsolatos, kiterjedt rendőrségi akciót hajtott végre a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség a felső-zempléni régióban - tudta meg a Joj TV.

Műszaki engedélyekkel üzletelő személyekre csapott le a NAKA, 35 gyanúsítottjuk van!
Illusztráció - Pravda.sk

A NAKA mostanáig 35 személyt gyanúsított meg, köztük technikusokat, akik elvégezték a járművek ellenőrzését, majd kenőpénzért igazolásokat adtak ki olyan járművekre is, amelyek valójában nem teljesítették a feltételeket.

A NAKA az egyik ilyen műszaki ellenőrzést végző állomáson járt a Joj TV beszámolója szerint, majd kenőpénz elfogadása, illetve megvesztegetés alapos gyanújával kezdeményezett büntetőeljárást. Az eddig feltárt információk szerint legalább idén januártól folytatták ezt a tevékenységet.

Michal Slivka országos rendőrségi szóvivő közölte, hogy minimálisan 32 személytől fogadtak el kenőpénzeket azért, hogy kiadják az engedélyekhez szükséges igazolásokat olyan gépjárművekre, amelyek valójában nem teljesítik a közúti forgalomhoz szükséges feltételeket. A három másik személy az állomás technikusa.

A Joj TV kiderítette, hogy a gyanúsítottak között, aki kenőpénzt fizettek az engedélyért, egy felső-zempléni város képviselője is ott van. Ő azonban nem kívánt bővebben nyilatkozni erről.

A kihallgatásuk után mindegyik gyanúsítottat elengedték, szabadlábon védekezhetnek. Az állomás három munkatársa viszont elvesztette állását is, ezt az állomást üzemeltető cég ügyvezetője közölte a Joj TV-vel.

(Joj TV)