Mutatjuk, hogyan tartanak nyitva az üzletek szenteste napján és szilveszterkor

2022. december 5. - 10:52 | Belföld

Míg december 25-én és január 1-én törvényből kifolyólag zárva kell tartania minden üzletnek, szupermarketnek, a szenteste kivételnek számít, a boltok 12 óráig nyitva tarthatnak. Az idei karácsonyi nyitvatartást nézve úgy tűnhet, mintha a legnagyobb szlovákiai üzletláncok összebeszéltek volna – írja a TV Noviny.

Mutatjuk, hogyan tartanak nyitva az üzletek szenteste napján és szilveszterkor
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az elmúlt évhez képest nem változtat a Kaufland, az emberek szenteste napján 11 óráig még elvégezhetik a szükséges bevásárlást az üzletlánc boltjaiban.

A Lidl és a Tesco ugyancsak 11 óráig várja a vásárlókat, és a tervek szerint szintén addig tartja majd nyitva kapuit a Billa is. Annak ellenére, hogy a szomszédos Csehországban a Penny Market és a Billa is zárva lesz szenteste napján. Kvetoslava Kirchnerová szóvivő szerint Csehországban most először lesznek zárva szenteste a boltjaik, de cserébe három nappal korábban meghosszabbítják a nyitvatartást.

Az év utolsó napján is hagyományosan korábban zárnak az üzletek, mint általában. Ebben az esetben minden üzletlánc más utat jár. Míg a Billa és a Lidl legtöbb boltja 17 órakor zár majd be, addig a Kauflandban egy órával tovább vásárolhatnak majd az emberek. A Tesco legtöbb üzlete 19 óráig lesz nyitva szilveszterkor.


(tvnoviny.sk)