Mutatjuk, mennyit keresett tavaly Čaputová, Heger és Kollár

2022. szeptember 21. - 15:25 | Belföld

A három legfőbb közjogi méltóság közül Zuzana Čaputová köztársasági elnök kereste a legtöbbet tavaly: közhivatalból 147 989 euró volt a bevétele – derül ki a köztisztviselők vagyonnyilatkozatából, amelyeket a parlament honlapján tettek közzé.

Mutatjuk, mennyit keresett tavaly Čaputová, Heger és Kollár
Boris Kollár, Zuzana Čaputová és Eduard Heger (Fotó: TASR)

A második helyen Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök végzett 65 832 eurós bevétellel, a harmadikon pedig Boris Kollár (Sme rodina) házelnök 42 900 euróval.

Čaputová más bevételről nem adott számot, arról viszont nyilatkozatot tett, hogy rendelkezik egy nyaralóval, egy családi házzal, valamint egy termőfölddel Bazinnál. Az ingóságok között tüntette fel autóját és megtakarítását is, valamint számot adott jelzáloghiteléről is.

Heger ugyancsak nem számolt be más bevételről, viszont több ingatlan tulajdonosának, illetve résztulajdonosának vallhatja magát. Ide tartozik egy dúbravkai lakás, valamint egy termőföld Jablonecnél. Ugyancsak nyilatkozatott tett céges részvényeiről, illetve jelzáloghiteléről.

Kollár több ingatlant is bevallott, például a thaiföldi Koh Samuiban, épülettel rendelkezik Dubaiban, nyaralóval az ausztriai Bergben, lakással Spanyolországban, illetve egy kertes házzal Pozsony Óvárosában. Az ingóságok között műtárgyakat, óra- és ékszergyűjteményeket, pénzt és bankbetéteket, védjegyeket, illetve értékpapírokat tüntetett fel. Részvényekkel, üzletrészesedésekkel és szerzői joggal is rendelkezik.


TASR/para