Mutatjuk, mikor és hol oltathatja be magát a hétvégén Dunaszerdahelyen

2021. november 18. - 16:58 | Régió

Az elkövetkező hétvégén Nagyszombat megye mind a nyolc járási városában oltják majd az embereket koronavírus elleni vakcinával.

Mutatjuk, mikor és hol oltathatja be magát a hétvégén Dunaszerdahelyen
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A Pfizer/BioNTech és a Moderna első, második és harmadik adagra szánt vakcinája két nagyszabású oltóközpontban, Dunaszerdahelyen és Nagyszombatban lesz elérhető, míg az egyadagos Janssent az ideiglenesen létesített oltóközpontokban adják majd be. A regisztrált érdeklődők minden oltási helyen elsőbbséget élveznek majd a nem regisztráltak előtt.

Szombaton a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában 8 óra és 16 óra között várják a regisztrált és regisztrálatlan érdeklődőket. 8 órától 12:30-ig a 12 éven felülieknek a Pfizer/BioNTech vakcináját adják be, míg 13 órától 16-ig a 18 éven felüliek a Janssent kaphatják meg.

Nagyszombatban a Sibírska utcai elektrotechnikai szakközépiskolában létesített nagykapacitású oltóközpontba várják az érdeklődőket. Szombaton 8 és 18 óra között a 18 éven felülieknek a Moderna vakcináját adják be, vasárnap pedig ugyanebben az időintervallumban a 16 éven felülieknek a Pfizer/BioNTech vakcináját.

Azok a 18 éven felüliek, akik a Janssen vakcináját szeretnék maguknak beadatni, azok szombaton 9 és 16 óra között a nagyszombati, a galgóci, a pöstyéni és a senicai Tesco áruházakban létesített oltóközpontokba is ellátogathatnak. Galántán a városi sportcsarnokban, Skalicán pedig a művészeti alapiskolában végzik majd az oltást.

Regisztrálni a vakcinacia.nczisk.sk oldalon lehet. Az oltásra el kell magunkkal vinni a személyi igazolványunkat, illetve a kitöltött kérdőíveket, amelyek a https://bit.ly/3CtiRtJ oldalon érhetők el. A kiskorú érdeklődőket csak törvényes képviselőik jelenlétében oltják be.


TASR/para