Múzeumok és galériák éjszakája a sport szellemében

2019. május 10. - 17:33 | Kultúra

A sport szellemében rendezik meg a soron következő múzeumok és galériák éjszakáját a betléri Andrássy-kastélyban.

Múzeumok és galériák éjszakája a sport szellemében
Fotó: TASR

Erről Judita Krajčiová, a kastélymúzeum kulturális-propagációs menedzsere tájékoztatta a TASR hírügynökséget. Hozzátette: a nemesi család tagjainak kedvtelései közé tartoztak az olyan sporttevékenységek, mint a lovaspóló, a vitorlázás vagy az autósportok.

„Szombaton, május 18-án 13 órától 17 óráig kreatív alkotóműhellyel várják a legkisebb látogatókat, akik bekapcsolódhatnak a leghosszabb kifestő elkészítésébe, illetve kreatív sport segédeszközöket is készíthetnek. A kastély előtti réten 17 órától 19 óráig a látogatók különféle labdajátékokat – tollaslabdát, teniszt és krikettet játszhatnak, amelyek az arisztokraták körében is kedveltek voltak” – részletezte a programot Krajčiová.

19 órától az érdeklődők klasszikus vagy speciális tárlatvezetés keretében tekinthetik meg a kastélyt. Idén a fő témák a sport és az Andrássyak által űzött sportágak lesznek. Krajčiová elmondása szerint a múzeum nem véletlenül választotta ezt a témát, hiszen a múzeumok és galériák éjszakája idején is zajlani fog Szlovákiában a jégkorong-világbajnokság.

Az akció keretében fellép Karmen Pál-Baláž, az egyik tehetségkutató döntőse. A rendezvényt 23 órakor tűzijáték zárja.


(TASR)