Naď szerint nincs lockdown nélküli alternatíva

2021. november 24. - 11:28 | Belföld

Nem létezik lockdown nélküli alternatíva, minden más csak populizmus – jelentette ki Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter a szerdai kormányülés előtt.

Naď szerint nincs lockdown nélküli alternatíva
Jaroslav Naď védelmi miniszter a szerdai kormányülés előtt (Fotó: TASR)

A tárcavezető elmondta, támogatni fogja Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter javaslatát a járványügyi intézkedések további szigorításáról.

„Nehéz megmondani, hogy mit fog jóváhagyni a kormány, tárgyalunk és már tárgyaltunk is. A mai nap szava a felelősség, illetve a felelősség szemben a populizmussal. Bízom benne, hogy a felelősség győzni fog“ – jelentette ki Naď.

A miniszter elképzelhetőnek tartja, hogy bizonyos engedményeket kapnak majd az oltottak, azt azonban nem pontosította, hogy mi a jelenlegi utolsó verzió, amelyről tárgyaltak.

Mária Kolíková igazságügyi miniszter szerint már hosszabb ideje tárgyalnak az oltottakra vonatkozó engedményekről. „Ha megnézzük az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tájékoztatását, miszerint a beoltottak kevésbé terjesztik a vírust, akkor rendben van, ha ezt objektíven figyelembe vesszük a jogszabályok módosításakor“ – tette hozzá.

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter a kormányülés előtt elmondta, támogat minden intézkedést, amely hozzájárul az emberi életek és egészség védelméhez, illetve minimalizálja a gazdasági károkat.


(TASR)