Nadal borúlátó a folytatást illetően

2020. április 27. - 10:34 | Sport

Borúlátóan nyilatkozott a folytatásról Rafael Nadal, a spanyolok 19-szeres Grand Slam-bajnok teniszsztárja.

Nadal borúlátó a folytatást illetően
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

"Pesszimista vagyok azzal kapcsolatban, hogy hamarosan visszatér minden a normális kerékvágásba. Mi, teniszezők minden héten utazunk, hotelekben szállunk meg, repülünk országról országra. Hiába lennének zárt kapusak a tornák, a szervezéshez rengeteg emberre van szükség, úgyhogy nemzetközi szinten komoly problémákat látok"

- jelentette ki a világranglista második helyezettje egy online beszélgetésben, amelyet a spanyol szövetség szervezett.

A salakkirály - aki nemrég elárulta, hogy a koronavírus-járvány miatt másfél hónapja nem fogott ütőt - úgy vélekedett, hogy lassanként javul a helyzet, de a játékosok is kemény másfél hónapon vannak túl, és időbe telik, amíg visszanyerik a csúcsformájukat.

"Remélem, hogy hónapokról van szó, amíg megoldódik a válság, és nem évekről. Gazdaságilag is rosszul állunk, sokan elvesztik a munkájukat, és szomorú látni a halálozási adatokat"

- tette hozzá a 33 éves Nadal, aki a héten elindul a virtuális madridi versenyen, ahol többek között Andy Murrayvel is összecsap a képernyő előtt.

A sportág eseményei március eleje óta szünetelnek, és leghamarabb július közepén kezdődhetnek meg ismét. Wimbledont már törölték, a francia nyílt bajnokságot szeptemberre tették át, a US Open megrendezése pedig egyelőre kérdéses.

(MTI)

Címkék: Rafael Nadal