A Nagy-Britanniából hazatérő miniszterelnök-helyettes szerint nem részesítették őt különleges bánásmódban

2021. január 11. - 21:28 | Belföld

Štefan Holý (Sme rodina) miniszterelnök-helyettes tagadja, hogy a Közegészségügyi Hivatal különleges bánásmódban részesítette volna őt az individuális kivételek osztása során. Erről a kormányhivatal sajtóosztálya tájékoztatta a TASR hírügynökséget hétfőn.

A Nagy-Britanniából hazatérő miniszterelnök-helyettes szerint nem részesítették őt különleges bánásmódban
Fotó: TASR

„Egyszeri határátlépésre vonatkozott az a mentesség, amelyet a negatív RT-PCR teszt felmutatásának kötelezettsége alól kaptam” – pontosított Holý. Hozzátette: december 13. óta nem él ilyen kivétellel, mivel orvosi igazolása van arról, hogy átesett a COVID-19 betegségen.

A miniszterelnök-helyettes állítja: minden hatályos jogszabályt és a közegészségügyi hivatal által hozott intézkedést betartott. „Tudomásom szerint a kormány különböző tagjainak kérésére kivételek százait, talán ezreit osztották ki” – tette hozzá.

Holý rendszeresen látogatja Nagy-Britanniában élő rokonait.

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal 2020 áprilistól decemberig összesen 8886 esetben adott individuális mentességet az óvintézkedések alól, minden esetben a kormánytagok kérelme alapján. Erről Daša Račková szóvivő tájékoztatta a TASR hírügynökséget hétfőn.

TASR