Nagy dolog történt szerda este a pozsonyi Volkswagenben!

2023. június 1. - 15:06 | Belföld

Szerdán kora este legyártották a Volkswagen pozsonyi gyárában a hétmilliomodik autót, egy VW Touareget, amely Kínába kerül – tájékoztatott Lucia Kovarovič Makayová, a Volkswagen Slovakia szóvivője.

Nagy dolog történt szerda este a pozsonyi Volkswagenben!
Fotó: TASR - Jakub Kotian

„A rendkívül nehéz helyzet és a számos válság ellenére sikerült ezt elérnünk, amelyekkel az elmúlt években szembe kellett néznünk, és még most is meg kell birkóznunk velük” – jelentette ki Oliver Grünberg, a Volkswagen Slovakia igazgatótanácsának elnöke, az igazgatótanács műszaki területekért felelős tagja.

Kovarovič Makayová azt is hangsúlyozta, a Volkswagen Touareget kizárólag Pozsonyban gyártják, immár két évtizede innen látják el az egész világot. Egy gyártósoron készülnek az Audi Q7 és Audi Q8 SUV modellekkel.

Hozzátette, hogy a VW Slovakia pozsonyi gyára az első volt Szlovákiában, és a legnagyobb az országban, közvetlenül 11 ezer embert foglalkoztat, és további ezreknek jelent munkát a beszállító cégeknél és partnercégeknél.

Jelenleg a csoport négy márkájából nyolc modellt gyártanak Pozsonyban, a városi kisautóktól kezdve az SUV-ig. A legyártott 7 millió gépkocsi között 18 féle modell volt, Volkswageneken kívül a csoport márkái közül Škoda, Porsche, Audi és Seat gépkocsikat gyártottak a szlovák fővárosban.

(TASR)