Nagy erőkkel keresik a 18 éves lányt, aki eltűnt, miután összeveszett a barátjával

2023. február 1. - 09:23 | Régió

A rendőrség, valamint polgári társulások és önkéntesek továbbra is nagy erőkkel keresik a 18 éves Terézia Macalíkovát, akit a barátja látott utoljára január 28-án, a pozsonyi Osuského utcában.

Nagy erőkkel keresik a 18 éves lányt, aki eltűnt, miután összeveszett a barátjával
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

A Nagytapolcsányi járásból származó lány azóta senkinek sem jelentkezett, barátja elmondása szerint este fél nyolc körül váltak el azt követően, hogy veszekedtek. A lány ezután nem válaszolt barátja hívásaira és üzeneteire, nem sokkal később viszont azt írta neki, hogy az Öreg hídon tartózkodik.

Azonnal odament, de Terézia akkor már nem volt ott – a kabátját viszont otthagyta, benne a mobiljával és a pénztárcájával. A lány barátja értesítette a rendőrséget, ők pedig ezt követően a tűzoltókat és a bűnügyi osztályt, majd elkezdték keresni Teréziát.

A folyami rendőrség, valamint más mentőszervezetek is csatlakoztak a kereséshez, az egységek már átkutatták a Duna partszakaszát az Öreg hídtól egészen Rovinkáig.

A közösségi hálón is megosztották Terézia eltűnéséről szóló információkat. Egy lány erre reagálva közölte, hogy este nyolc óra körül a szüleivel haladt át a hídon, és látták Teréziát, ahogy ott üldögél. Egy nő szintén arra járt akkortájt, és miközben telefonált, sírást hallott a híd alól.

Terézia Macalíková sovány testalkatú, 160 centiméter magas, hosszú, vörös, göndör haja és zöldeskék szeme van, arca szeplős. Eltűnésekor fekete melegítőt, fekete pulóvert és fehér hócsizmát viselt. A rendőrség arra kéri a nyilvánosságot, hogy aki információval rendelkezik a lány hollétéről, vagy látta őt, az hívja a 158-as számot, jelentkezzen személyesen bármelyik rendőrkapitányságon, vagy hagyjon üzenetet a rendőrség Facebook-oldalán.


(FB)

Címkék: eltűnt lány, Pozsony