Nagy fejlődésen ment keresztül a munkapiac ebben a két megyében, de van egy kis bibi

2022. október 5. - 16:52 | Régió

2019-hez képest jelentősen emelkedett a munkakínálat Kassa és Eperjes megyében. Ezt viszont messze nem érzi meg minden Kelet-Szlovákiában élő, ugyanis a lehetőségek főként Kassa, Eperjes és Poprád környékére korlátozódnak – derül ki a Profesia.sk elemzéséből.

Nagy fejlődésen ment keresztül a munkapiac ebben a két megyében, de van egy kis bibi
Fotó: TASR

Az elmúlt három évben tehát Kassa és Eperjes megye is javult ezen a téren – a munkalehetőségek száma idén már most meghaladta a járvány előtti időszakot. Az idei évben 21 638 munkakínálatot tettek közzé Kassa megyében, ami 1676-tal több mint egész 2019-ben volt. Eperjes megye jelenleg 13 330 munkakínálatnál tart, ami 835-tel több mint ami egész 2019-ben volt.

Ivana Molnárová, a Profesia.sk igazgatója szerint ugyanakkor más megyékkel ellentétben az Eperjesiben és a Kassaiban sokkal rosszabb a munkalehetőségek eloszlása. A legtöbb kínálat ugyanis legfeljebb egy-két keleti város köré irányul.

Eperjes megyében a kerületi város adja a kínálatok 39 százalékát, ezt követi Poprád 25 százalékkal. Kassa megyében egyértelműen Kelet-Szlovákia legnagyobb városa dominál (66 százalék).


TASR/para