Nagy József: Állítsuk meg most a gigaberuházást! Pénteken szembesítés az udvarnoki határban

2023. szeptember 21. - 08:06 | Belföld

A harminckilenc (39!) futballpálya méretű Panattoni-csarnok tervezetét helyi, városi és egyben megyei problémának is tekintjük. Nem csak az úthálózat agyonterhelése és az ott lakók panaszai miatt.

Nagy József: Állítsuk meg most a gigaberuházást! Pénteken szembesítés az udvarnoki határban

Többet megtudhattok PÉNTEKEN a helyszíni szemlén, Nagyudvarnokban az Akácfa- és Fürdő utca sarkán, szeptember 22-én, 13.00-kor, ahova minden érdeklődőt várunk.

(Lásd a térképet.)

Mint Nagyszombat megye dunaszerdahelyi képviselője, a környezetvédelmi bizottságunk alelnöke, péntekre nyilvános helyszíni vizsgálatot hívtam össze, ahol kollégáimmal, köztük remélhetőleg Jozef Viskupič megyei elnökkel, de biztosan Berényi József alelnökkel és Dr. Hájos Zoltán képviselőkollégámmal, Dunaszerdahely polgármesterével meghallgatjuk a panaszos lakosok, az önkormányzati képviselők, az aktivisták és környezetvédők, valamint a másik oldalon a befektető érveit is.

A meghallgatást a No Panattoni nonprofit szervezet támogatásával szervezzük.

Remélhetőleg a meghívást elfogadja a Járási Hivatal elöljárója is, hiszen náluk volt a megoldás kulcsa. Mégsem éltek vele.

Annyi biztos, hogy ezt a botrányosan elhibázott engedélyezési folyamatot időben meg kell állítani.

Természetesen az emberek és mi is támogatjuk a fejlődést, de a mértéktartás alapfeltétel minden befektetésnél. És a környzeti terhelésnek összhangban kell lennie a társadalmi hozamával. Nem utolsó sorban pedig ragaszkodunk a törvényesség betartásához. Egy ekkora beruházásnak ugyanis az érvényes kötelező megyei területrendezési terv alapján ezen a területen nincs mit keresnie. Ezt pedig az állami hatóságoknak is tiszteletben kell tartaniuk! Kivétel nincs.

A beruházás vizualizációja is jól szemlélteti a projekt gigantikus méreteit.

Fotó: pannatonieu.com


www.facebook.com/NagyJozsef

(Politikai hirdetés)

(PR-cikk)

Objednávateľ: SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. / ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny Adresa: Čajakova 4048/8 81105 Bratislava-Staré Mesto, IČO: 52695514