Nagy József kezdeményezni fogja az MKP-val való együttműködést (Videó)

A Híd az RMDSZ-t kérné meg, hogy képviselje a kisebbségi magyarok ügyeit Brüsszelben.

 Nagy József kezdeményezni fogja az MKP-val való együttműködést (Videó)
Nagy József (Fotó: TASR)
Kapcsolódó cikk:
Csáky akár még tárgyalna is a Híddal, de Bugár nélkül

A szlovák belpolitikai élet tükrének látja az európai parlamenti választásokon való rossz eredményt a hidas Nagy József. Ez a mostani szlovák kormánykoalíció nem tetszik a Híd választóinak, "ezt üzenték a választóink" és "sokat ártott a himnusz-ügy" is. 

Más dolog támogatni egy kisebbségi ügyet és megint más harcolni érte. Harcolni csak az tud a kisebbségi ügyért, aki minden mélységében átérzi a problémát. Emiatt, hogy a kisebbségi jogminimum kérdését is tovább lehessen vinni Brüsszelben, a Híd felveszi a kapcsolatot az erdélyi RMDSZ-szel, amelyik párt várhatóan két mandátumot szerez majd az EP-ben. 

Ami meg a Híd és az MKP lehetséges együttműködését illeti, a Híd leköszönő európai parlamenti képviselője szerint az megszólítaná a választókat. A Bugár Béla vezette kormánypárt keresni fogja a két tömörülést összekötő pontokat. "Le kell ülni tárgyalni," tisztázni a kooperáció lehetőségeit – véli Nagy József, aki a pártja soronkövetkező elnökségi ülésén fel fogja vetni  az együttműködés kérdését.

(sp)