Nagy József: Miniszterelnök úr, kérem! "LEN SVIETIŤ A KÚRIŤ!" Csak világítani és fűteni!

2020. február 17. - 20:01 | Régió

A kormány 800 millió eurós atomfegyvere nagyot villanik a kampányban és jól befűt a jövő évi költségvetésnek és kormánynak. 

Nagy József: Miniszterelnök úr, kérem! "LEN SVIETIŤ A KÚRIŤ!" Csak világítani és fűteni!

Hol van már az a Fico, aki 2011-ben az előrehozott választások kiírásától hónapokig azt kiabálta, hogy hozzá ne érjünk a kiadásokhoz? Csak fűtsünk és világítsunk. Radičová miniszterei be is tartották ezt az elvet, nem írtunk alá új százmilliós tendereket, nem jótékonykodtunk a jövő évek kárára, mert a kormány, Pellegrini elméletével ellentétben nem az "állam pénzét" osztja, hanem a polgárokét. Nem költöttük felesleges ülésekre, ha a "kampánytörvényt" úgy sem írja alá az államelnök. A bónusz: így úgy tűnhet, hogy jogosan lehet kifizetni a februári fizetését azoknak, akik részt vesznek a gyűlésen.

Egyébként egyetértek a 13. nyugdíjjal, mert már régen volt miből és kellett volna kompenzálni, az átlagbérhez és árakhoz képest alig emelkedtek. Azok a gyermekvállalók is megérdemelik az anyagi biztatást, akik egyébként bevételkiesés miatt határozatlanok.

A felháborodást az váltja ki nálam, hogy miért nem tette meg ezt az eddigi legnagyszerűbb kormánykoalíció a 4 év alatt a saját költségvetéséből?

Mert a populisták és a baloldaliak leginkább mások pénzéből szeretnek osztogatni. Ez az egyik legaggasztóbb üzenete ennek az ülésnek, s emiatt kell minden józan gondolkodású polgárnak Dél-Szlovákiában is a választásokon részt vennie!

Nagy József, a Magyar Közösségi Összefogás alelnöke

(PR-cikk)