„Nagy kár, hogy több százezer embert elriasztottak a hülyék“ – Matovič szerint megérte harcolni a Szputnyik V-ért

2021. július 4. - 12:35 | Belföld

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter vasárnap a TA3 politikai műsorának volt a vendége, ahol elmondta: volt értelme harcolni a Szputnyik V vakcináért és elkezdeni vele az oltást.

„Nagy kár, hogy több százezer embert elriasztottak a hülyék“ – Matovič szerint megérte harcolni a Szputnyik V-ért
Fotó: TASR

„Egyértelműen megérte“ – nyomatékosította Matovič, majd hozzátette: az ellenkampánynak és az oltás lehetőségének elodázása számlájára írja, hogy a várakozásokkal ellentétben jóval kevesebben regisztrálták magukat az orosz vakcinára.

„Nagy kár, hogy több százezer embert elriasztottak a hülyék. És igaz, hogy azok akarták magukat beoltatni ezzel, akik más vakcinát elutasítottak“

– tette hozzá. Matovič szerint mindennek az lett az eredménye, hogy ezek az emberek egyáltalán nem oltatják be magukat. Úgy gondolja, az ellenkampánynak köszönhetően a Szputnyik V ugyanolyan sorsra jutott Szlovákiában, mint az AstraZeneca.

A pénzügyminiszter meglátása szerint a továbbiakban ki kell használni minden lehetőséget, hogy hatékonyabbá és gyorsabbá váljon az oltás. Ugyanakkor elismerte, hogy az emberek egy bizonyos csoportja semmilyen körülmények között nem oltatja majd be magát.

A Covid-lottóval kapcsolatban elmondta, hogy a pénzügyminisztériumnál nagyon örülnének, ha a lehető legtöbb pénzt fizetnék ki ilyen módon. „Minél többet fizetünk ki, annál több beoltottunk lesz“ – mondta Matovič.

Végezetül kijelentette: nem tartja helyesnek, hogy akik nem akarják beoltatni magukat, arra kényszerüljenek, hogy fizessenek a tesztelésekért. Véleménye szerint az antigénteszteléseknek továbbra is ingyenesnek kellene lenniük, valamint fenn kellene tartani a mintavételi pontok megfelelő elérhetőségét.


TASR/para