Nagy meglepetések az idei Golden Globe-gálán, Spielberg és a Trónok harca előzménysorozata is nagyot tarolt

2023. január 11. - 07:38 | Kultúra

Steven Spielberg A Fabelman család című önéletrajzi alkotása kapta a legjobb drámai film díját, Martin McDonagh A sziget szellemei című filmje pedig a legjobb vígjáték vagy musical trófeáját a helyi idő szerint kedden este Los Angelesben megrendezett Golden Globe díjátadó gálán.

Nagy meglepetések az idei Golden Globe-gálán, Spielberg és a Trónok harca előzménysorozata is nagyot tarolt
Steven Spielberg (TASR)

A televíziós kategóriák fődíjait az Abbott Elementary, A Fehér Lótusz és a Sárkányok háza nyerte.

A vígjátékmezőny jelöltjei közül A sziget szellemei című film főszereplője, Colin Farrell lett a legjobb színész, a legjobb drámai színész trófeáját pedig Baz Luhrmann Elvis című filmjének sztárja, Austin Butler vehette át.

A legjobb drámai színésznő díjat Cate Blanchett kapta a Tár című filmért, míg vígjáték kategóriában Michelle Yeoh a Minden, mindenhol, mindenkor című film színésznője vehette át a trófeát.

A tévésorozat kategória legjobb férfi főszereplője a vígjátékmezőnyben Jeremy Allen White lett A mackó című sorozatban nyújtott alakításáért, míg a dráma kategória nyertese Kevin Costner (Yellowstone című sorozat).

A vígjáték kategória legjobb színésznője Quinta Brunson lett, aki az Abbott Elementaryban nyújtott alakításáért vehette át a díjat, Zendaya pedig a dráma kategória nyerteseként vehette át a Golden Globe-ot (Eufória).

A legjobb animációs film díját Guillermo del Toro nyerte el, A Pinokkió című rajzfilmért.

A teljes listát IDE kattintva tudja megtekinteni.


(BBC)