Nagy mennyiségű veszélyes hulladékot ástak el Komáromfüss mellett

2020. május 2. - 13:28 | Régió

A rendőrség keresi az elkövetőket, akik veszélyes hulladéknak számító, azbesztet tartalmazó Eternit-tetőszerkezeti darabokat ástak el Komáromfüss (Komáromi járás) határában - számolt be róla a Joj TV.

Nagy mennyiségű veszélyes hulladékot ástak el Komáromfüss mellett
Fotó: Noviny.sk

A televízió közlése szerint már a harmadik napja szállítják el a veszélyes hulladékot Füss határából. A speciális csapat arra számít, hogy a feltárt lyukon kívül még kettő-három lehet, amelybe ilyen, azbesztet tartalmazó szemetet ástak el. Ráadásul mindezt víztornyok közelében.

Természetőrök mintegy egy héttel ezelőtt fedezték fel a hulladékot, aminek egy részét már nem győzték elásni. Már mintegy 20-30 tonnát sikerült feltárni. A Joj TV szerint a közeli, egykori szövetkezet épületének tetőborításáról lehet szó.

A speciális csapatnak először stabilizálnia kellett a területet, hogy az azbesztpor, amely belégzés esetén rendkívül káros, ne szálljon fel, és ne jusson be a légkörbe. Amikor ilyen tetőszerkezetet bontanak, ott le tudják az egész felületét permetezni az arra szolgáló anyaggal, ám így ez bonyolultabb.

Az ügyben nyomozást indított a rendőrség - árulta el Renáta Čuháková rendőrszóvivő.

A veszélyes hulladék biztosításának és elszállításának költségeit pillanatnyilag az állam állja, de azt behajthatja a felelősön, amennyiben kiderül, hogy ki az.

(Joj TV)