Nagy a nyüzsgés a szlovák-ukrán határon, csak úgy jönnének az illegális bevándorlók

2019. július 8. - 16:51 | Régió

A rendőrség az elmúlt napokban többször is fellépett az illegális migránsok ellen a schengeni határon. Erről Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget hétfőn.

Nagy a nyüzsgés a szlovák-ukrán határon, csak úgy jönnének az illegális bevándorlók
Fotó: Cséfalvay Á. András (illusztráció)

Szerda este Harcos (Zboj) község határában az idegenrendészet tagjai 11 Afganisztánból és Vietnámból érkező illegális bevándorlót vettek őrizetbe. A megbízott nyomozó embercsempészet ügyében eljárást indított egy 23 éves, ukrajnai férfi ellen. Az illető előzetes letartóztatásban van. Amennyiben sikerül rábizonyítani a bűnösségét, héttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

A szobránci idegenrendészeti osztály rendőrei csütörtökön, mintegy 12 kilométerre az ukrán-szlovák határtól, a Felsőhalas (Vyšná Rybnica) község melletti erdőben 14 illegális migránst és egy embercsempészt fogtak el. A bevándorlók Szomáliából és Srí Lankáról érkeztek, úti okmányok nem voltak náluk. A 23 éves, ukrajnai embercsempész ellen eljárás indult, a külföldieket kiutasítják.

Szombat este az Utcás (Ulič) községben szolgálatot teljesítő határőrök egy tádzsikisztáni és egy szudáni férfit vettek őrizetbe. Mindkettejüket kiutasították, vasárnap tértek vissza Ukrajnába.

TASR