Nagy sikere volt a jótékonysági bálnak Nagypakán

2019. március 18. - 12:40 | Régió

Jótékonysági bált szervezett szombaton az OZ pre Paku – Pakáért polgári társulás Nagypakán.

Nagy sikere volt a jótékonysági bálnak Nagypakán
Fotók: a szervezők

„A jótékonysági bált öt évvel ezelőtt álmodtam meg azzal a céllal, hogy segíteni tudjunk. Két évvel később, amikor már stabil volt a vendégsereg, úgy döntöttünk a segítőimmel, hogy alapítunk egy polgári társulást. Azóta OZ pre Paku – Pakáért néven működünk” – nyilatkozta a bál főszervezője, Seňan Erika.

Idén a polgári társulás a Doctorhome-mal együttműködve egy 1990 euró értékű utalványt ajánlottak fel a nyílt hátgerinccel született nagypakai kislánynak, Miškának, hogy ezáltal is megkönnyítsék mindennapjait.

A jótékonysági bálon idén 108-an vettek részt. Közel száz darab díjat sorsoltak ki tombolán, a fődíj egy kétszemélyes, háromnapos repülőút volt Rómába az Exit Travel jóvoltából. A hangulat fergeteges volt: a bált az Arizóna zenekar két frontembere, Maja és Fecó nyitották meg, majd a talpalávalót a Rondo zenekar biztosította hajnalig.

A táncot Nagypaka polgármestere, Ivan Seňan és Miška nyitották meg.

A bál bevételét – ami idén megközelítőleg háromezer euró volt – Miškának, valamint egy reumával küzdő kislánynak, Nikitának ajánlották fel.

„Igyekszünk minél több jótékonysági akción részt venni, és kisebb összegekkel hozzájárulni a gyerekek gyógyulásához. A bál idén már annyira sikeres volt, hogy a belépőket szinte árusítani sem kellett, a nagy részét már előre lefoglalták.

A mennyei ízekről a Czucz házaspár gondoskodott, Bugár Krisztina, a Dolce Vita cukrászda tulajdonosa pedig évről évre biztosítja a finom süteményeket teljesen ingyen. Köszönettel tartozunk továbbá az összes támogatónknak, akik már öt éve mellettünk állnak, nélkülük ugyanis mindez nem jöhetett volna létre” – mondta a szervező.

Erika hangsúlyozta, nagy köszönettel tartoznak a bálozóknak is, akik évről évre nagylelkűen támogatják a rendezvényt:

„Mindez örömmel tölt el, hiszen szívügyem a segítségnyújtás. Ilyenkor tudom, hogy nem volt hiábavaló a befektetett idő és energia. Boldog vagyok, hogy segíthetek, és mindig könnyeket csal a szemembe, amikor látom, hogy valaki őszintén örül annak, amit teszünk érte.”

A tervek szerint jövőre márciusban is lesz jótékonysági bál Nagypakán, ahova ugyancsak szeretettel várnak majd minden érdeklődőket.


(fl)