Nagy spórolásba kezdtek az önkormányzatok, nincs több vízforraló és hűtő az irodákban

2022. október 4. - 12:20 | Régió

Egész Szlovákia érzi az inflációt és az energiaválságot. Míg a háztartások esetében az idei évre árstop van érvényben az energiaárakat illetően, az önkormányzatok a magas árakkal küzdenek, többségük ezért már most spórolásra kényszerül – írja a TV Noviny.

Nagy spórolásba kezdtek az önkormányzatok, nincs több vízforraló és hűtő az irodákban
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Andrej Barančok, Losonc szóvivője szerint a város nehéz időkre készül, ugyanis az idei évre 730 ezerrel többet fizetnek az energiáért, mint tavaly, ami jelentős összegnek számít. Az önkormányzat ezért kénytelen volt spórolási intézkedéseket bevezetni, pénteken például bezárják a városi hivatalt, az alkalmazottak otthonról dolgoznak majd.

Intézkedéseket fogadtak el a nyitrai városházán is, péntekig például el kell tüntetni minden irodából a vízforralókat és a hűtőgépeket. Tomáš Holúbek városi szóvivő szerint áprilisban még nem egész 6 ezer eurót fizettek a villanyért, az augusztusi számla viszont megközelítette a 17 ezer eurót.

A városházán 300-an dolgoznak, összesen 70 hűtőt számoltak meg ott, de el kell tűnniük a mikrohullámú sütőknek és az elektromos melegítőknek is, amit az alkalmazottak otthonról hoztak és télen az irodában fűtöttek velük.


(tvnoviny.sk)