Nagy szavakkal dobálózik Heger a 2022-re vonatkozó tervei kapcsán

2022. január 6. - 19:50 | Belföld

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök prioritása az új évben a korrupció elleni küzdelem és a reformok megvalósítása lesz.

Nagy szavakkal dobálózik Heger a 2022-re vonatkozó tervei kapcsán
Eduard Heger (Fotó: TASR)

A kormányfő a közösségi oldalán fejtegette a 2022-es évre vonatkozó terveit. Azt írta, célja az, hogy nagyobb egységet teremtsen a járvány elleni küzdelemben.

„A következő évben kulcsfontosságúnak tartom, hogy folytassuk a küzdelmet Szlovákia megtisztításáért a korrupciótól és az igazságtalanságtól” – fogalmazott. Egyúttal minden becsületes nyomozót, bírót, ügyészt és közalkalmazottat bátorított arra, hogy harcoljanak az igazságért. "Ne adják fel, teljes mértékben támogatom önöket, és hiszem, hogy együtt visszanyerjük az emberek jogállamiságba vetett bizalmát" – tette hozzá.

Emellett arra is törekszik majd, hogy reformokat valósítson meg és előremozdítsa az országot.

" A társadalmunk rendszerének és működésének megváltoztatása nélkül nem jutunk semmire. Tudom, hogy ön sem akar egy olyan országban élni, ahonnan a gyermekeink inkább külföldre mennek tanulni vagy dolgozni, mert itt nem találnak megfelelő lehetőségeket" – mutatott rá.

A covid elleni küzdelem kapcsán felszólította az ellenzéket és a parlamenten kívüli pártokat, hogy tegyék félre a politikát és végre egyesítsék erejüket. „Tegyük ezt a lakosság egészségének és életének védelme érdekében, és egyúttal azért, hogy minél kevesebb veszteség érje a gazdaságot, az oktatást, a kultúrát vagy a sportot” – húzta alá.

Végül kiemelte, fontosnak tartja, hogy a közös párbeszédek során visszatérjünk a tisztelet útjára, éppen ezért toleranciára szólított fel, és arra kérte az embereket, hogy hallgassák meg egymást.


(TASR)